Fölisöns julstig 15.12.2013 kl. 13-17

Fölisöns julstig 2013 Fölisöns Julstig är ett gratis evenemang inför julen, avsett för barn och barnfamiljer i Helsingforsregionen. Här får besökarna tillfälle att titta in i sagans värld och ta del av gammaldags julfirande samt den första julens budskap.

Julstigen ordnas i år för 18:e gången. Fru Jenni Haukio, makan till republikens president, är beskyddare för evenemanget och för arrangemangen svarar Helsingfors stad, Joulupolku ry och hundratals frivilliga, som bygger upp Julstigen som en gåva till barnen i Helsingforsregionen.

Julstigen arrangeras söndagen den 15 december kl. 13-17
 

Inblickar i sagans värld och gammaldags julfirande

Vid Julstigen finns flera olika slags programpunkter, bland annat sång och lek, en julpjäs, ansiktsmålning, hästskjuts, en slängkälke och halmlabyrint, en ljusstig, en elduppvisning, stockeldar, gräddning av pinnbröd samt julgröt för barnen. Skogsdjuren vandrar omkring på Julstigen och delar ut pepparkakor och kanelbullar till barnen medan julgubben och julemor tar emot barnens önskelistor.

Julstigens utförliga program med karta på platser och tider för evenemangen delas ut till besökarna vid Fölisöbron. Programmet kan laddas ner via länken intill från och med 1.12.2013.

Ankomst till Fölisön

Det finns knappt med parkeringsutrymme för privatbilar, så det lönar sig att åka kollektivt. Busslinje 24 kör i båda riktningarna rutten Havsgatan – Skillnaden – Sanduddsgatan - Paciusgatan – Fölisövägen.

Det körs extra turer kl. 12.20-17.35 med linjenumret 24S. Mellan klockan 12.20 och 15.00 kör 24S rutten Skillnaden – Sanduddsgatan – Paciusgatan – Fölisövägen och mellan klockan 15.00 och 17.35 rutten Fölisövägen – Paciusgatan – Sanduddsgatan – Skillnaden. Övriga tider kör 24S direkt längs Mechelingatan.

Personbilar som kommer till Fölisön använder rutten Ramsays strand – Mejlansvägen – Paciusgatan. Man kan lämna av passagerare i korsningen Ekuddsvägen och Mejlansvägen. Parkeringsutrymmen för personbilar på Mejlansvägen och Paciusgatan är utmärkta med trafikmärken.

Anvisningar för dem som kommer till Fölisöns julstig

Vid Fölisöbron finns granar, i vilka barnen kan hänga upp julprydnader som de gjort själva. Barnen bjuds på julgröt, det är därför bra att ta med egna skedar och tallrikar. Det är också bra att ta med sig en ficklampa som kan lysa upp skogens under i skymningen. Vid Julstigen går det att tända ett eget fredsljus. På Julstigen kan barnen även ”avstå från nappen”. Det är bra att klä sig varmt. Fölisöns restaurang och kiosk samt några platser för korvgrillning och brasor betjänar Julstigens besökare och på ön finns även gott om platser där man kan äta sin medhavda matsäck.
 

Det är bra att klä sig varmt och fylla hjärtat med julstämning!

Etusivulle - På framsidan General information på finska Toteuttajat - Realisering Palaute - Feedback In english - På engelska

Vi möjliggör julstigen

Utöver hundratals frivilliga deltar ett stort antal organisationer, läroanstalter, kyrkan, före-tag och sammanslutningar i talkot för Fölisöns Julstig.

 


 

Marjaliisa Kauppinen, Joulupolku rf
tfn. 050 500 3704
e. marjaliisakauppinen(ät)gmail.com

Päivi Munther, Helsingfors stad
tfn. 040 334 2045
e. paivi.munther(ät)hel.fi

 

Copyright (c) 2013, Joulupolku Rf